Българи и чужденци вече събират тен в Балчик

Туристи вече събират тен на плажа в Балчик. По крайбрежната алея се чува английска и румънска реч, но според местните хора чужденците са притежатели на имоти от Североизточна България,  а класическите летовници още се броят на пръсти и са българи.

В Белия град се надяват сезонът да се раздвижи до 1 юли. Малките градски плажчета обаче са оживени отсега, макар че морето още е студено, а сянката не е сред най-евтините – 4 лв. за чадър и 3 лв. за шезлонг. Клиенти има и в част от заведенията край брега, които предлагат пресен сафрид за 10 лв., рибена чорба за 5 лв. и пържени картофки за 3,50 лв. По-отдалечените кръчми разчитат на викачи, които отдалеч привличат вниманието с оферти за 20% намаление.

На алеята е отворена плажната библиотека, а на 15 юни вечерта летния сезон ще открие и Двореца-Балчик с ефектно безплатно представление на открито. Сред романтиката на Нимфеума публиката ще види дефилета на две модни къщи. В шоуспектакъла “Здравей, Лято!” ще се включат Кристина Димитрова с новата си песен “Приятели” и призьорът в конкурса “Бургас и морето” Ивайло Колев, който ще изпее хита си “Вече знам”. До края на лятото под звездите в Двореца ще има няколко гастрола на Държавна опера-Варна и серия от концерти и изложби. Ще се проведе и традиционният детски фестивал “Пясъчни творения”.

2020-07-14T08:56:23+00:0008.06.2020|Новини|